42218120 2006417016315539 1471765299542884352 N
Img 0500

Inbouwruiten verhogen uw veiligheid en comfort. Ze zijn daardoor onmisbaar voor wie zijn bestelwagen wil ombouwen tot camper of een dubbele cabine wil integreren. Kom langs in een van onze servicecentra te Tielt, Roeselare of Waregem en laat uw ruit inbouwen door ons team tegen de voordeligste prijs op de markt. Onze experten staan nadien altijd klaar om uw ruit te herstellen of vervangen indien nodig.

Wanneer laat u best een ruit inbouwen?

In gesloten bestelbussen of camionettes ontbreken vaak zij- of achterruiten. Om verschillende redenen kan het echter nodig zijn om een extra ruit te laten inbouwen. Dat kan zowel een vaste, schuif- of klapruit zijn die al dan niet geblindeerd wordt. Door zo’n inbouwruit te plaatsen, transformeert uw voertuig compleet en haalt u er écht het maximum uit.

Het is tegenwoordig hip en trending om een (tweedehands)bestelbus om te bouwen tot camper. Als u beslist om zelf uw camper te bouwen, doet u er goed aan om inbouwruiten te laten plaatsen. Die extra zij- of achterruiten maken uw zelfbouwcamper namelijk een stuk leefbaarder, comfortabeler en aangenamer. Traveling in style!

Is de rechterwand van uw bestelwagen of camionette volledig gesloten? Zonder ruit aan de rechterzijde heeft u een gevaarlijke dode hoek, zeker bij het invoegen of afslaan. Door een ruit te laten inbouwen krijgt u een beter zicht op de baan, wat de veiligheid verbetert van zowel uzelf als de weggebruikers rondom u.

In uw gesloten bestelbus of camionette kunt u een extra cabine met zitplaatsen laten inbouwen. Dit is ideaal als u bijvoorbeeld personen- en goederenvervoer wilt combineren. Opteert u voor zo’n dubbele cabine in uw bestelwagen, dan moet u ruiten laten inbouwen aan de zijkant van uw voertuig.

Metaglasbus
Img 0502 (1)
Img 0647 1

De voordelen van inbouwruiten

Inbouwruiten hebben bijzonder veel voordelen en zijn een absolute must als u uw bestelwagen wilt ombouwen tot camper of uw camionette wilt upgraden.

Met een gesloten bestelwagen of camionette rijden, vormt best wel een uitdaging. Het is namelijk heel moeilijk om het verkeer in de gaten te houden zonder zij- of achterruiten. Wilt u een beter zicht krijgen op het verkeer? Met een inbouwruit of zogenaamde ‘dodehoekruit’ kunt u terug met een gerust hart rondrijden.

Voldoende ventilatie en gezonde buitenlucht is belangrijk in een camionette of bestelwagen die omgebouwd wordt tot camper. Met een ingebouwde klap- of schuifruit kunt u makkelijker frisse lucht binnenlaten, wanneer u maar wilt.

Een extra ruit in uw voertuig resulteert uiteraard in meer licht. Dit is onmisbaar als u het comfort wilt verhogen in uw camionette of uw bestelwagen wilt ombouwen tot camper. Natuurlijk daglicht maakt u namelijk vrolijker, actiever, energieker en alerter. Wilt u meer licht, maar wel gespaard blijven van de felle zonnestralen? Ga dan voor geblindeerde inbouwruiten.

U kunt niet alleen transparante ruiten laten inbouwen om meer licht te creëren, maar ook getinte en donkere ruiten. Uw eigen zicht naar buiten wordt niet belemmerd, terwijl nieuwsgierige passanten niet langer naar binnen kunnen kijken. En dat is vast wenselijk als u uw bestelwagen wilt ombouwen tot camper. Zo kunt u koken of ontspannen in uw mobilhome zonder pottenkijkers.

Bestelwagens met getinte of donkere ruiten bieden niet alleen veel privacy, maar hebben ook een luxueuze, elegante en zelfs stoere uitstraling. Wie een dubbele cabine wenst of zijn bestelwagen wil ombouwen tot camper, kan dus meteen all the way gaan en opteren voor een geblindeerde inbouwruit.

Safe Image

Inbouwruiten van gerenommeerde Europese leveranciers

Uw bestelwagen ombouwen tot camper doet u wellicht niet elke dag. Daarom moet het volledige plaatje meteen kloppen en is enkel de beste kwaliteit goed genoeg. Bij Metaglas werken we uitsluitend met beglazing van de Europese glasleveranciers Saint-Gobain en Pilkington om die kwaliteit te garanderen. Het gaat hierbij om originele, premium beglazing volgens de OEM-normen (Original Equipment Manufacturer) die de constructeurs zelf ook gebruiken. We bestellen onze inbouwruiten altijd precies op maat, volgens het merk, het type en de uitvoering van uw bestelwagen of camionette.

73101608 2429720167149690 7256101686131818496 N

Vraag een nieuw individueel goedkeuringscertificaat aan

Wanneer u uw voertuig verbouwt door bijvoorbeeld extra ruiten of zitplaatsen te voorzien, veranderen ook de eigenschappen van uw voertuig. Wilt u een dubbele cabine integreren of uw bestelwagen ombouwen tot camper? Dan moet u eerst navragen bij de fabrikant van uw basisvoertuig welke aanpassingen toegestaan zijn. Na de verbouwingen dient u een nieuw individueel goedkeuringscertificaat aan te vragen. Dit certificaat toont aan dat uw voertuig aan de nationale en Europese eisen beantwoordt. Enkel met zo’n certificaat kunt u uw bestelwagen inschrijven en op de openbare weg gebruiken. Op de website van de Vlaamse overheid vindt u meer informatie over alle regels en voorschriften.

Zo gaat ons team te werk

Bent u van plan zelf uw camper te bouwen? Ons deskundige team staat klaar om uw ruit in te bouwen op de gewenste en gepaste plek. Dat doen we in een van onze servicecentra te Tielt, Roeselare of Waregem of ter plaatse in uw bedrijf of garage. Loopt er later toch nog iets mis, dan lossen wij dit gratis voor u op als aan de garantievoorwaarden is voldaan.

 1. We bepalen waar de ruit moet komen en tekenen het gat af.
 2. We knippen een gat in het plaatwerk van uw zelfbouwcamper met een speciale knabbelschaar, decoupeerzaag of trilzaag.
 3. We behandelen het plaatwerk met een primer om roest te voorkomen en werken het af met een rubberen u-profiel.
 4. We werken de inkijkhoeken van de ruit af met een foamrand en bevestigen de nodige hoogte- of beglazingsblokjes.
 5. We brengen lijm aan op de randen van de inbouwruit zodat hij goed hecht.
 6. We monteren de inbouwruit minutieus in uw zelfbouwcamper.
 7. We verwijderen de overtollige lijm en werken de ruit langs de binnen- en buitenzijde mooi af.
Img 0242

Is uw inbouwruit gebarsten of gebroken?

Geen zorgen, Metaglas has got you covered. Ons team heeft ruim 20 jaar ervaring in het herstellen en vervangen van zowel auto-, bestelwagen-, vrachtwagen- als machineruiten. Geen enkele uitdaging is ons te groot, geen enkel vraagstuk is ons te moeilijk. We herstellen uw inbouwruit in slechts 30 minuten tijd, terwijl een vervanging maximaal 1 dag in beslag neemt in onze vestiging te Tielt. In een mum van tijd zoeft u terug veilig weg met uw zelfbouwcamper.

Offerte aanvragen

Laat uw ruit inbouwen door Metaglas

Metaglas is dé glasexpert in Vlaanderen. We herstellen en vervangen ruiten niet alleen in een razendsnel tempo, maar ook tegen een aantrekkelijke en competitieve prijs. U kunt eveneens een ruit laten inbouwen als u een dubbele cabine wil voorzien of uw bestelwagen wil ombouwen tot camper. Bij Metaglas bent u elke keer opnieuw verzekerd van een geslaagd en duurzaam eindresultaat.

 • ruit laten inbouwen in no time
 • ook ruitherstelling en -vervanging
 • in onze servicecentra of in uw bedrijf
 • zachtste prijzen op de markt
 • levenslange garantie op alle werken
 • originele beglazing van Europese A-merken
 • team met jarenlange ervaring in het vak
 • makkelijk online een afspraak maken
 • persoonlijke en klantgerichte service
 • altijd één vast aanspreekpunt
 • ruit laten inbouwen in no time
 • ook ruitherstelling en -vervanging
 • in onze servicecentra of in uw bedrijf
 • zachtste prijzen op de markt
 • levenslange garantie op alle werken
 • originele beglazing van Europese A-merken
 • team met jarenlange ervaring in het vak
 • makkelijk online een afspraak maken
 • persoonlijke en klantgerichte service
 • altijd één vast aanspreekpunt