Sprinter Metaglas
Aaa

Van auto- tot machineruiten, herstellingen tot vervangingen, kleine tot grote glasoppervlakken, Metaglas laat uw ruit schitteren als nooit tevoren. Dankzij onze ruime ervaring weten wij uw voertuig in no time terug veilig en vertrekkensklaar te maken en dat tegen een scherpe en competitieve prijs. Maak snel een afspraak in een van onze servicecentra en laat uw camion(ette)-, machine- of autoruit deskundig plaatsen of herstellen.

73101608 2429720167149690 7256101686131818496 N

Metaglas, what’s in a name?

Metaglas werd in 1996 opgericht door de heren Mestdagh en Thant, vanwaar de bedrijfsnaam afgeleid is (Me-ta-glas). Zo’n 10 jaar later kwamen Carl Maes en Lode Van Haute aan het roer van de zaak. Tegenwoordig wordt het bedrijf in goede banen geleid door Carl Maes, Thierry Algoed en Ingrid Dewagenaere. Of u nu een nieuwe autoruit wilt plaatsen of uw machineruit wilt herstellen, zij staan elke dag voor u klaar. Door hun krachten te bundelen slagen zij er steeds in om een onberispelijke service te bieden in de drie vestigingen te Tielt, Roeselare en Waregem. Hun gecombineerde technische knowhow, expertise en passie resulteert keer op keer in tevreden klanten.

De juiste oplossing voor elk type ruit

Onze glasexperten kunnen uw autoruit herstellen als er een sterretje in zit ter grootte van 2 euro. Ze zullen uw autoruit vervangen wanneer die volledig gebarsten of versplinterd is. Liever zelf uw autoruit plaatsen als particulier of garagist? Bij Metaglas kunt u ook hoogwaardige autoruiten kopen van Europese A-leveranciers zoals Saint-Gobain en Pilkington.

U kunt ons team inschakelen voor een deskundige herstelling of vervanging van uw bestel- of vrachtwagenruit. Onze specialisten zijn vertrouwd met alle merken. We kunnen voor u eveneens een ruit inbouwen als u uw bestelwagen wilt ombouwen tot camper, uw zicht op de baan wilt verbeteren of een dubbele cabine wilt integreren in uw voertuig.

Machineruiten zijn robuust en zitten wat hoger, maar helaas kunnen die ook schade oplopen door opspringende steentjes of temperatuurverschillen. Ons team herstelt en vervangt machineruiten van zowel landbouw- als bouwmachines van de meest uiteenlopende merken. We waarborgen zo uw veiligheid en zorgen ervoor dat uw workflow niet onderbroken wordt.

Img 0315

Hoe ziet het kostenplaatje eruit?

Indien u een glasbreukverzekering heeft, kost het u niets om bijvoorbeeld een autoruit te laten plaatsen of te herstellen. De waarborg ‘glasbreuk’ zit vervat in zowel de kleine als grote omniumverzekering. In dat geval handelen wij alles rechtstreeks af met uw verzekeraar of leasingmaatschappij. Zo hoeft u zich niet bezig te houden met vervelende paperassen. Dekt uw verzekering geen glasschade? Dan herstellen of plaatsen wij uw autoruit of andere beglazing tegen een aantrekkelijke prijs.

Pexels Rodnae Productions 7821684

Langetermijnsamenwerking met verzekeraars

Bij Metaglas zijn we altijd op zoek naar verzekeraars die ons aanvullen en versterken. Samen vormen we een sterk en efficiënt team om onze klanten zo snel mogelijk uit de nood te helpen. Stuur uw klanten met een gerust hart naar ons door en vereenvoudig zo eveneens uw eigen administratie. Of uw klanten ons nu contacteren om een autoruit te plaatsen of een machineruit te herstellen, ze genieten altijd van een uitstekende service, tegen een onverslaanbare prijs.

Meer informatie

Waarom kiezen voor Metaglas?

Onze deskundige en gepassioneerde medewerkers hebben elk ruim 20 jaar ervaring in de herstelling en plaatsing van camion(ette)-, machine- en autoruiten. We hebben zowel de juiste tools als de juiste vakkennis om uw beglazing in een mum van tijd in ere te herstellen.

Een sterretje in de voorruit repareren we in slechts 30 minuten. Een nieuwe autoruit plaatsen we in anderhalf uur in onze hoofdvestiging te Tielt. Een bestelwagen-, vrachtwagen- of machineruit vervangen we binnen de dag. De meest courante modellen hebben we ook altijd op stock. Neem een koffie, lees rustig de krant en voor u het weet is uw voertuig weer tiptop in orde. Hebben we de benodigde beglazing toch niet op stock? Dan bestellen we haar ogenblikkelijk. Dankzij de uitstekende relatie met onze glasleveranciers hebben we de beglazing meestal de dag nadien reeds in huis.

Wanneer we een nieuwe vrachtwagen-, machine- of autoruit plaatsen, werken we met dezelfde superieure materialen als de autofabrikanten. We gebruiken uitsluitend originele beglazing van Europese A-leveranciers zoals Saint-Gobain en Pilkington terwijl we toch competitieve prijzen blijven garanderen.

Bij Metaglas beperken we ons helemaal niet tot personenwagens. We herstellen en plaatsen niet alleen autoruiten, maar ook beglazing van bestelwagens, vrachtwagens, bouw- en landbouwmachines. Grote raamoppervlaktes? Moeilijk bereikbare ruiten? Niets schrikt ons af.

We beschikken over maar liefst drie servicecentra waar u op afspraak terechtkunt: in Tielt, Waregem en Roeselare. Zo is er altijd wel een servicepoint in uw buurt. In onze vestiging te Tielt kunt u rekenen op de snelste service: daar is er altijd een medewerker aanwezig om bijvoorbeeld uw autoruit te plaatsen of herstellen. In Waregem en Roeselare wordt u geholpen door onze mobiele dienst: daar dient uw voertuig dus minstens een halve dag ter beschikking te zijn.

Geen tijd om tot bij ons te komen? Onze mobiele ploeg komt ter plaatse in uw bedrijf of garage in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Henegouwen om uw camion(ette)-, machine- of autoruit te plaatsen of herstellen. Zo kunt u zich ten volle blijven focussen op uw bedrijfsactiviteiten. Deze service is voorbehouden voor professionelen.

Scheurt een hersteld sterretje in uw voorruit toch verder? Komt er een barst in uw nieuwe voorruit? Dan heeft u recht op een gratis ruitherstelling of -vervanging. U geniet namelijk van een levenslange garantie op alle werken als aan de garantievoorwaarden is voldaan.

Bij Metaglas dragen we een persoonlijke aanpak hoog in het vaandel. Enkel als u tevreden bent, zijn wij dat ook. We werken met een vast team, waardoor u bij één aanspreekpunt terechtkunt. Aangezien onze zaakvoerders de vrachtwagen-, machine- en autoruiten zelf ook plaatsen en herstellen, bent u bovendien steeds verzekerd van kwaliteit.