Aaa
Img 5216

Sterretje in uw voorruit? Metaglas herstelt uw autoruit vakkundig én binnen de 30 minuten, tegen een voordelige prijs. Ga langs in een van onze vestigingen in Tielt, Roeselare of Waregem of laat onze mobiele ploeg ter plaatse komen in uw bedrijf of garage. Zo zoeft u in een mum van tijd terug weg met een piekfijne voorruit.

Maak een afspraak

In welke gevallen kunnen we uw autoruit herstellen?

We herstellen enkel een sterretje in de voorruit dat kleiner is dan een muntstuk van 2 euro. Uw voorruit bestaat uit gelaagd glas (i.e. twee glaslagen met PVB-folie ertussen), waardoor ze haar stevigheid behoudt als er een steentje tegen waait, takje tegen botst of vogel tegen pikt. Daardoor kan de autoruit in de meeste gevallen nog hersteld worden bij steenslag. De zij- en achterruiten van uw auto daarentegen bestaan doorgaans uit gehard of getemperd glas waardoor ze in duizend stukjes uiteenvallen bij steenslag. Ieder schadegeval is echter anders en sommige zij- of achterruiten bestaan toch uit gelaagd glas. We bekijken de schade daarom individueel en zoeken steeds naar de beste oplossing voor uw situatie.

Img 20200910 131009
Img 0406
Img 20200916 144025

Herstel het sterretje in uw voorruit zo snel mogelijk

Merkt u zo’n sterretje op in uw voorruit, dan gaat u best zo snel mogelijk bij ons langs. Een sterretje belemmert uw zicht op de baan en na verloop van tijd kan er vocht en stof in terechtkomen. Bij plotselinge temperatuurverschillen of hobbels in de weg kan het sterretje in uw voorruit zelfs resulteren in een barst. Dit is bijzonder gevaarlijk, want uw voorruit draagt bij tot de gehele sterkte van uw wagen. Is het sterretje volledig doorgescheurd en groter dan een muntstuk van 2 euro? Dan kunnen we uw autoruit niet meer herstellen, enkel nog vervangen. Dit is minder voordelig voor uw portemonnee én voor het milieu, dus er op tijd bij zijn is de boodschap. Bij voorruitschade zal uw voertuig trouwens ook afgekeurd worden tijdens de technische keuring.

Bij Metaglas herstellen we uw autoruit in slechts 30 minuten, zodat u meteen weer de baan op kunt. Door het sterretje in uw voorruit snel weg te werken, is er ook veel meer kans op een mooi en duurzaam eindresultaat. Lukt het toch niet om onmiddellijk een afspraak bij ons in te plannen? Plak het sterretje dan voorlopig af met een sticker of stukje ducttape in afwachting van de autoruitreparatie.

Img 0080 Kopie

Hoeveel kost het om uw autoruit te herstellen?

Als u glasbreukverzekerd bent, dan herstellen we uw autoruit volledig gratis. Wij handelen alles af met uw verzekerings- of leasemaatschappij van a tot z. Geen ingewikkelde administratie of telefoontjes, u hoeft zich nergens zorgen over te maken. Bent u niet verzekerd tegen glasschade, dan betaalt u slechts € 75 exclusief btw voor een autoruitherstelling. We herstellen uw autoruit dus steeds tegen een competitieve en aantrekkelijke prijs, ook al werken we met superieure materialen van Europese A-merken.

Offerte aanvragen

73101608 2429720167149690 7256101686131818496 N

Levenslange garantie op elke autoruitreparatie

Na de autoruitreparatie is uw voorruit net zo sterk als vóór de schade. U hoeft dus niet te wachten om uw wagen opnieuw te gebruiken als we uw autoruit herstellen. Houd er wel rekening mee dat er een klein litteken overblijft op de plaats van de inslag. Dit beperkt uw zicht echter niet en zal ook niet opnieuw openbarsten. Scheurt het gerepareerde sterretje in uw voorruit toch weer door? Dan herstellen we uw autoruit gratis opnieuw als aan de garantievoorwaarden is voldaan. U geniet namelijk van een levenslange garantie op elke herstelde autoruit.

Deskundige autoruitreparatie, bij ons of bij u

Metaglas beschikt over drie servicecentra om uw autoruit te herstellen: in Tielt (hoofdvestiging), Waregem en Roeselare. Zo is er altijd wel een servicecentrum bij u in de buurt. In onze vestiging te Tielt kunt u gezellig wachten met een koffie in de hand terwijl wij uw auto terug volledig vertrekkensklaar maken. Heeft u net een sterretje in uw voorruit ontdekt, maar is het niet mogelijk om tot bij ons te komen? Dan komt ons mobiele team langs in uw bedrijf of garage. We herstellen uw autoruit bij u ter plaatse zodat u zich ten volle kunt blijven focussen op uw bedrijfsactiviteiten.

14670861 10207700915777184 3209510725836003198 N
17796405 1738200236470553 240180162858659669 N
18301976 1752399778383932 2235283006941006698 N

Hoe we uw autoruit herstellen

Een autoruit herstellen vergt vakkennis en expertise. Onze autoruitspecialisten gooien hun 20 jaar lange ervaring in de strijd om uw ruitschade deskundig, snel én efficiënt te repareren:

 1. We maken het sterretje in uw voorruit schoon en verwijderen losse glasdeeltjes.
 2. We zuigen alle lucht en vocht uit het sterretje met een vacuümpomp.
 3. We injecteren hars onder minimale druk in het sterretje.
 4. We brengen uw voorruit op de juiste temperatuur zodat het hars goed kan hechten.
 5. We behandelen het hars met uv-licht zodat het meteen hard wordt.
 6. We verwijderen het overtollige hars en alle restjes van de behandeling.
 7. We polijsten de toplaag en maken uw autoruit weer mooi glad.
Img 0861

Laat ook uw vrachtwagen- of machineruit herstellen

Metaglas is een allround expert op vlak van ruitschade. We nemen niet alleen autoruiten onder handen, maar repareren alle soorten beglazing ongeacht het merk, model of bouwjaar van uw voertuig. U kunt ons bijvoorbeeld inschakelen om uw vracht- of bestelwagenruit te herstellen of vervangen. Wilt u uw bestelwagen ombouwen tot camper? Laat door ons team een ruit inbouwen in uw camionette om er een gezellig, lichtrijk en leefbaar stekje van te maken. Het COP (Certificaat Overeenkomst van Productie) dient u dan zelf op te vragen via de constructeur. Daarnaast nemen we graag de herstelling of vervanging van uw machineruiten op ons: de ruiten van uw heftruck, graafmachine, wiellader of tractor zijn in een oogwenk terug in optima forma.

Sprinter Metaglas

Bent u verzekeraar en wilt u samenwerken?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe verzekeraars om ons te verrijken en te versterken. Door de hoofden bij elkaar te steken en de handen in elkaar te slaan, kunnen we onze klanten sneller en beter helpen. Dankzij onze langetermijnsamenwerking kunnen onze klanten makkelijk en zorgeloos een oplossing vinden als hun autoruit hersteld of vervangen moet worden.

Let’s collaborate!

Laat uw autoruit herstellen door Metaglas

Bij Metaglas bent u aan het juiste adres voor een efficiënte, kwalitatieve en duurzame autoruitreparatie tegen de scherpste prijs. We zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat u binnen de kortste keren terug veilig op de baan cruiset.

 • autoruitreparatie in slechts 30 minuten
 • in onze servicecentra of in uw bedrijf
 • gratis indien glasbreukverzekerd
 • scherpste prijzen op de markt
 • levenslange garantie op alle werken
 • materialen van Europese A-merken
 • team met jarenlange ervaring
 • makkelijk online een afspraak maken
 • persoonlijke en klantgerichte service
 • altijd één vast aanspreekpunt
 • autoruitreparatie in slechts 30 minuten
 • in onze servicecentra of in uw bedrijf
 • gratis indien glasbreukverzekerd
 • scherpste prijzen op de markt
 • levenslange garantie op alle werken
 • materialen van Europese A-merken
 • team met jarenlange ervaring
 • makkelijk online een afspraak maken
 • persoonlijke en klantgerichte service
 • altijd één vast aanspreekpunt